Dommeruddannelse

Dommerudvalget varetager uddannelsen af nye dommere, der cirka finder sted to gange årligt. Uddannelsen tager udgangspunkt i DKF's regelsæt og der undervises i point fighting, letkontakt, fuldkontakt og K-1.

Hvad vil det sige at være dommer?

Som pointdommer eller kampleder under Dansk Kickboxing Forbund vil du af Dommerudvalget blive inviteret til forskellige stævner såsom Match Cups, DM, Danish Open og Nordic Open. Som dommer er du med til at sikre kampene bliver afviklet under kontrolleret forhold og at den rigtige vinder findes når kampen er slut.


Uddannelsen til pointdommer

Til uddannelsen modtager du en trykt version af DKF’s regelsæt, hvor en repræsentant fra Dommerudvalget vil gennemgå det. Uddannelsen består undervejs af teoretiske samt praktisk eksempler og afsluttes med en teoretisk prøve.

Under hele uddannelsen og efter prøven vurderes deltagerne og har man som deltager udvist en god forståelse for reglerne, både teoretisk som praktisk samt bestået prøven, vil man efterfølgende kunne kalde sig pointdommer inden for kickboxing i Danmark under Dansk Kickboxing Forbund.


Uddannelsen til kampleder

For at blive kampleder skal man have været på uddannelsen til pointdommer, hvorefter et par år som fungerende og aktiv pointdommer er påkrævet. Til dette kræves der en god forståelse for reglerne og et koldt hoved i stressende situationer.

For at komme i betragtning til at blive kampleder, skal man som pointdommer meddele Dommerudvalget at man ønsker at komme i betragtning til positionen som kampleder, hvorefter de vil bedømme om man er egnet eller ej.

Finder Dommerudvalget en egnet til at blive kampleder vil der efterfølgende blive arrangeret og fundet en dato for uddannelsen. Dette sker gerne i forbindelse med et stævne, da de praktiske kundskaber som kampleder er yderst vigtige.

Som kampleder vil der være mulighed for at Dommerudvalget vælger at sende dig ud som dommer til større eller mindre internationale stævner.


Vil du gerne uddannes?

Dommerudvalget afholder cirka 2 gange årligt dommeruddannelsen til pointdommer og det koster 500 at deltage. Ønsker du at blive dommer skal du dog først og fremmest aftale det med din klub, da de står for at melde dig til uddannelsen. Det er ydermere påkrævet at man er fyldt 18 år førend at, man kan deltage på dommeruddannelsen.

Du kan i kalenderen holde dig opdateret på, hvornår den næste dommeruddannelse inden for kickboxing finder steder. Du kan også følge os på Facebook, hvor vi også løbende opdaterer vores kalender.

Har du spørgsmål til dommeruddannelsen kan du kontakte Dommerudvalget på deres mail og de vil vende tilbage til dig hurtigst mulig.